Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Nov. 2021

Mladi Klimaton 2021

Na Zavodu za spodbujanje podjetnosti mladih vabijo, da se jim pridružite na mladinskem podnebnem hekatonu za reševanje podnebnih izzivov, ki jih bodo v letošnjem letu prispevali nosilci izzivov iz občine Škofja Loka. Učenci in dijaki bodo ob podpori učiteljev in strokovnjakov ustvarjali rešitve za izzive Javnega podjetja Komunala Škofja Loka in podjetja Knaufinsulation.

Dogodek bo poln izzivov, skupinskega dela, inovativnega razmišljanja in novih pristopov. Mladi klimaton 2021 bo potekal v soboto, 4. decembra na spletu.

Vabijo vas, da se jim pridružite v zadnjem delu dogodka, kjer bodo dijaki in učenci stari od 12 do 18 let svoje inovativne rešitve na zastavljene izzive predstavljati pred strokovno žirijo. Predstavitve sodelujočih ekip se bodo pričele ob 14:30 in razglasitev zmagovalcev ob 15:50.

Dogodek Mladi Klimaton je del mednarodnega izobraževalnega programa Young Innovators (Mladi iznajditelji), ki je pod okriljem EIT Climate-KIC.

*Young Innovators (Mladi iznajditelji) je izobraževalni program, katerega cilj je opremiti mlade (12–18 let) s spretnostmi in znanjem za sistemske spremembe. Program spodbuja družbeno zavest, vodi v izboljšanje obstoječih navad (občutek odgovornosti, trajnostna miselnost, proaktivno okolju prijazno vedenje) in iskanje rešitev za bolj trajnostno družbo.

Vir: Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86409

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino