Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jun. 2021

Mladi predlagajo mladim kam in kako po Sloveniji

Počitnice po pameti, obogatene s prostovoljstvom

Tudi letos bomo lahko našo prelepo domovino spoznavali po dolgem in počez. Turistična zveza Slovenije je krovna organizacija turističnih društev iz vse Slovenije, zato mladim težko svetujejo, katere lokacije in dogodke naj obiščejo med zasluženimi počitnicami, saj menijo, da so prav vsi vredni obiska.  

Namesto o tem, kje, so se raje posvetili vprašanju kako dopustovati po pameti, saj si ne želijo, da bi med dopustniško sezono in po njej vsi govorili, kako nemarni dopustniki so mladi ljudje, kar se je zgodilo na prvi res topel konec tedna. Družbena omrežja so namreč  preplavile fotografije portoroške plaže polne smeti, čemur je sledil apel piranskega župana  Đenia Zadkovića:

»Dragi mladi, Slovenke in Slovenci, danes, že od ranega jutra prejemam klice iz vseh strani, češ, da je zadeva eskalirala in da imamo na plaži v Portorožu izredne razmere, saj, da je bilo ponoči ogromno mladih na ‘kolektivnem žuru’. 15 delavcev JP Okolje je plažo čistilo od 5.00 do 8.00 ure zjutraj, da bi lahko gostje obiskali in uživali čisto, urejeno in varno plažo.«

Poudaril je še, da bodo na naslednji seji občinskega sveta odločali, ali bodo tudi oni šli po poteh izolskih ukrepov. Mlade je pozval: »naj bodo spoštljivi in obzirni do ljudi, ki tu živijo, do gostov, ki so tu na dopustu, da spoštujejo naše morje in so zmerni v uživanju alkohola«.

Tudi pri Turistični zvezi Slovenije so pred poletno turistično sezono izdali bonton dopustniškega obnašanja, za katerega si želimo, da bi ga ponotranjili tudi vsi mladi prebivalci Slovenije.

Pri TZS podpiramo tudi prizadevanja, da postane Slovenija prva država na svetu brez plastike za enkratno uporabo. Zato pozdravljamo odločitev organizatorjev glasbenega festivala  Castle – Kolpa Music Festival, ki bo v začetku avgusta v Fari v Kostelu, kjer bo treba ob vstopu v kamp plačati tudi ekološko takso.

Ker smo prostovoljska organizacija mlade seveda spodbujamo, da poleti združijo prijetno s koristnim in se udeležijo prostovoljskih aktivnostih za mlade, ki bodo potekali v času poletnih počitnic 2021. Na ta način se boste družili z vrstniki in prispevali svoj delček za boljši svet. Slovenska filantropija je na svoji spletni strani objavila seznam prostovoljskih aktivnosti med počitnicami za mlade do 30. let, kjer lahko prav vsak najde nekaj zase:

- Katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti za mlade 2021 po vsej Sloveniji.pdf

- Katalog poletih prostovoljskih aktivnosti za mlade 2021_v Ljubljani.pdf

Želijo vam prijetne počitniške dni po pameti, obogatene s prostovoljstvom!

Vir: Mladinski odbor TZS

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13106

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino