Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jun. 2021

Mladi programerji po dolgem času zopet zelo uspešni

Dvakrat srebro in bron na mednarodni računalniški olimpijadi

V ponedeljek, 28. junija, se je s sklepno slovesnostjo in podelitvijo odličij na daljavo, v Singapurju zaključila 33. mednarodna računalniška olimpijada (IOI 2021 Singapore). V konkurenci 351 dijakov iz 88 držav je naša ekipa štirih dijakov spet dosegla odličen uspeh in eno boljših uvrstitev, odkar se Slovenija udeležuje tega tekmovanja. Prva štiri mesta so zasedli mladi kitajski programerji.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so naše barve na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani zastopali Matija Likar in Lan Sevčnikar z II. gimnazije Maribor, Domen Hočevar z Gimnazije Novo Mesto ter Benjamin Bajd, ki se programiranja uči v Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana (ZRI). Mladi slovenski programerji so v dveh tekmovalnih dneh vsak dan programirali po pet ur. Benjamin Bajd in Matija Likar sta si s svojim znanjem priborila srebrni odličji, medtem ko je Domen Hočevar osvojil bronasto. Ekipo sta na fakulteti spremljala vodja ekipe in član komisije ZOTKS, dr. Darko Pevec ter Žiga Željko.

Državno tekmovanje v programiranju je v okviru Festivala inovativnih tehnologij (FIT) – programiranje za srednje šole v različnih programskih jezikih, potekalo sredi marca na daljavo. Najboljši so se nato konec maja na naših strežnikih med seboj pomerili v sklepnem preizkusu, štirje najbolje uvrščeni pa so bili izbrani v ekipo, ki je pod okriljem ZOTKS Slovenijo zastopala na mednarodni računalniški olimpijadi.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21117

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino