Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jun. 2021

Mladi spletni kino #koncert v Mestnem kinu Ptuj

Iz preveč osmaljenih prostorov Mestnega kina Ptuj in Centra interesnih dejavnosti Ptuj se sliši glas mladih lokalnih glasbenikov!

Prostore mladinskega centra in njegovega kina poveč mesečnem zaprtju prebujajo spletni Live Session koncerti mladih lokalnih glasbenikov. Spletne dogodke posnetih mini koncertov pripravljajo in izvajajo skoraj izključno mladi. Tako svoje talente, znanja in želje združijo mladi video snemalci, montažerji, ozvočevalci, fotografi in glasbeniki.

Prvi v seriji spletnih koncertov je bil Mladi kino #koncert: Infected v petek, 23. aprila. Infected je mlada skupina, ki se žanrsko in izpovedno ne omejuje. Skupina je nase opozorila leta 2016 z zmago na Rock vizijah v Novi Gorici, Bitki bendov v Mariboru in Špil ligi v Kinu Šiška. Leta 2018 so izdali svojo prvo, z videospotom pospremljeno avtorsko pesem – Miselne ceste. Skladba je predstavljala le posamezen delček albuma Kolaž, ki so ga premierno predstavili decembra 2018 v mariborskem Kinu Udarnik. Leta 2019 so kot zmagovalci natečaja nastopili na glavnem odru hrvaškega INmusic festivala, kasneje pa v sklopu turneje Tour de Kauch svojo glasbeno okužbo širili še po slovenskih dnevnih sobah.

Prvi mladi spletni #kinokoncert si lahko kadarkoli ogledate na YouTube kanalu Mestnega kina Ptuj.

Ob prihajajočem koncu šolskega leta napovedujejo drugi dogodek izmed serije spletnih koncertov Mladi kino #koncert: Anomalo. Tokrat se bo slišal glas mladih s podstrešja kina!

Anomalo je tričlanska zasedba, ki očara s svojimi kompozicijami in sladkobnim synthpopom. Bend je nastal leta 2019 kot rezultat nekajletnega druženja, izjemnega zanimanja za glasbeno produkcijo ter eksperimentiranja z glasbo in sintetičnimi zvoki, še posebej tistimi iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Tako so po nekaj manjših nastopih skupaj napisali in sproducirali svoj prvi singel »Empty Heads«, ki se je hipoma uvrstil na različne glasbene lestvice po Sloveniji, kasneje v letu 2019 pa postal del prvega kratkometražnega albuma z naslovom »14«. Decembra istega leta so odigrali prvi večji koncert pred publiko Ritma Mladosti v dvorani Stožice. V času karantene so svoj čas preživeli v studiu in dokončali svoj prvi polnometražni album, za katerega upajo, da bi luč sveta lahko ugledal že letos poleti, ko bi ga lahko v živo predstavili tudi svojim poslušalcem. V tem času se bodo pesmi »Opij«, ki je že izdan singl z novega albuma, pridružili še trije, z videospoti opremljeni singli.

Priklopite se v petek, 25. junija, ob 20.00 na YouTube kanal ali Facebook profil Mestni kino Ptuj.

(Mladi) kino je vedno dobra ideja!

Vir: CID Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51539

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino