Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jul 2019

Moramo se pogovoriti! - "We need to talk"

Mladinski center Velenje je sklopu programa Erasmus + in ob podpori Nacionalne agencije MOVIT v juniju gostil desetdnevno mladinsko izmenjavo. Mladi so pod mentorstvom Nejca Škorjanca, Urbana Hrastnika in Zoje Lešnik iz Gledališča Velenje ustvarili gledališko predstavo z naslovom We need to talk - Moramo se pogovoriti. Mladinske izmenjave se je udeležilo več kot 35 udeležencev, prišli pa so iz 8 držav (Azerbajžan, Gruzija, Romunija, Španija, Srbija, Makedonija, Turčija in Slovenija). Cilj izmenjave je bil ustvariti gledališko predstavo na temo ustrahovanja in medvrstniškega nasilja v šoli ter spolnih ter psihičnih zlorab.

Mladim je občinstvu uspelo predati jasno sporočilo, da se je treba pogovarjati tudi o stvareh, pred katerimi si tako posamezniki kot družba, najraje zakrijejo oči, kar so med predstavo prikazali tako z besedo kot mimiko in plesom. Predstava je bila na ogled v Mali dvorani doma kulture Velenje, v sredo, 19. junija, igralci pa so za čuten nastop poželi glasen aplavz.

Vir in foto: MC Velenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83769

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino