Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jun 2019

Nagrajene ideje na natečaju 50 idej za Evropo

Namen tekmovanja je spodbuditi mlade, da predstavijo svoje ideje ter vizije za boljšo Evropo in spodbuditi širšo razpravo o njeni prihodnosti, kot tudi prepoznati možne smeri njenega nadaljnjega razvoja. Tekmovanje je namenjeno tudi promociji Evropske prestolnice mladih za leto 2019 – Novega Sada. V okviru promocijskih aktivnosti natečaja je bilo več kot 40 informativnih sej in o tekmovanju je bilo obveščenih več kot 7.000 mladih.

V obdobju od novembra 2018 do maja 2019, je 500 mladih, posamezno ali v skupini, sporočilo več kot 300 idej. Skupno je bilo nagrajenih 50 idej, ki jih je ustvarilo 80 mladih iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Slovaške, Srbije, Romunije, Moldavije, Češke in Črne gore. Iz Slovenije sta bili nagrajeni dve ideji.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81010

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino