Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Jul. 2021

Najvišje oblike humanitarnosti

Mladinski center Prlekije od uradne ustanovitve v letu 1994 dalje posveča posebno skrb in zavzemanje za posameznike z manj priložnostmi, invalide, mlade, starejše, socialno ogrožene ter jim skozi vso svojo dolgoletno, neprekinjeno delovanje preko uresničevanja programsko-projektnih različnih vsebinskih oblik pomaga.

Odločno se organizacija, ki deluje tudi kot socialno podjetje, zavzema za aktivno državljanstvo vseh zainteresiranih skupin in posameznikov iz ožjega in širšega območja kot tudi za njihovo dejansko in konkretno socialno-družbeno aktivacijo. Kot najvišja oblika izvajanja humanitarnosti predstavlja nedvomno vključevanje teh depriviligiranih skupin, ki so tudi dolgotrajno nezaposlene osebe v aktivno politiko zaposlovanja.  Z velikim naporom in zalaganjem je MCP-ju uspelo vzpostaviti neodvisno delovanje ter zunanjo-notranji obsežen kompleks in od začetka delovanja pa vse do danes tako omogočiti  skupno blizu 200-posameznikom različne oblike zaposlitev.

V zadnjem obdobju v Mladinskem centru Prlekije-Pokrajinskem centru nevladnih organizacij, socialnem podjetju, ki je nedavno  ponovno pridobilo od države tudi status organizacije, ki deluje v javnem interesu, uspešno izvajajo Učne delavnice. V okviru njihovega izvajanja, ki za udeležence trajajo šest mesecev, posameznike načeloma iz depriviligiranih ciljnih skupin in ciljnih skupin socialnega podjetništva usposabljajo za dela in naloge univerzalnega poklica "mladinski delavec" . Do sedaj je bilo v to obliko vključenih 30 posameznikov, od tega je bilo čez polovico vključenim omogočena zaposlitev.

Projekt podpira Evropski socialni sklad in Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje. Prav zaradi dolgoletnega uspešnega sodelovanja in partnerstva, ki bistveno omogoča izvajanje omenjene oblike aktivne politike zaposlovanja in najvišje oblike humanitarnosti posebej za ljudi z manj priložnostmi, je nedavno organizacijo obiskal direktor Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, območne službe Murska Sobota, mag. Aleksander Kavčič. Delovno srečanje je zelo lepo uspelo in izvenelo v prisrčnem vzdušju, kjer so se nakazale možnosti še nadaljnjega intenzivnejšega sodelovanja v korist ljudi.

Predstavnica MCP-ja Tamara Brumen je gostu podelila spominsko-protokolarno darilo, ki obsega zeleno baretko, lastno publikacijo avtorice Jasne Jurkovič, otroške pisateljice Zgodbice njam njam ter CD prleškega skladatelja Emila Glavnika Moje pesmi iz Prlekije. Tudi gost je mcp-jevce presenetil s svojim osebnim izvirnim darilom - sadiko prvovrstne jabljane in koristnim "inventarjem" za klubsko kuhinjo. Direktor, mag. Kavčič se je zadržal tudi v daljšem osebnem pogovoru s tukaj zaposlenimi, prostovoljci in udeleženci Učnih delavnic. Z zanimanjem si je ogledal tudi notranje prostore in zunanji kompleks. Po uradnem delu so se vsi prisotni zadržali še ob sproščenem pogovoru in pogostitvi, udeleženec učnih delavnic Denis Kolbl pa je gostu v čast zaigral še na njemu najljubša glasbila - bobne.

Videozapis srečanja si lahko ogledate tukaj

Vir: Mladinski center Prlekije
Foto: Miha Selič

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62516

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino