Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Jun. 2021

Ne pozabi na zdravo prehrano med izpitnim obdobjem, pridi na Škisov zajtrk

Na Zvezi ŠKIS tudi letos pripravljajo projekt Škisov zajtrk, ki temelji na ozaveščanju o pomembnosti redne in zdrave prehrane, predvsem zajtrka. Potekal bo v torek, 29. 6. 2020, v Ljubljani. Svoje zajtrke pa bodo pripravljali tudi klubi v svojem lokalnem okolju.

Na Zvezi ŠKIS se zavedajo, kako pomemben je zdrav način življenja, vse od rednega gibanja in fizične aktivnosti pa do redne in uravnotežene prehrane. V času študija in neskončnega števila obveznosti pa se rado zgodi, da v hitrem tempu življenja zdravo življenje odrinemo na stranski tir. Kljub temu pa želijo spodbujati mlade, da na zdrav življenjski slog ne pozabijo, saj je ravno ta dobra popotnica za nadaljnje življenje. Prav iz tega razloga vsako leto izvajajo projekt Škisov zajtrk, s katerim naslavljajo mlade in jih spodbujajo, da kljub jutranji časovni stiski, ki nam je verjetno vsem dobro poznana, namenijo nekaj minut svojemu zajtrku, saj z njim dobimo energijo za začetek dneva in spopadanje s prvimi izzivi v dnevu.

Tudi v času izpitnega obdobja je pomembno, da dan začnemo z obrokom, saj prazna vreča ne stoji pokonci, zato bo tudi učenje lažje steklo, če bomo siti. Letos se bo Škisov zajtrk odvijal v torek, 29. 6. 2021, od 9. do 12. ure. Stojnica z dobrotami vas bo pričakovala na zdaj že dobro znani lokaciji, in sicer na Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto. Na stojnici bodo na voljo različni brezplačni »lunch paketki« z zajtrkom, poleg navadnih paketkov bodo pripravljeni tudi prilagojeni za vegetarijance in vegane ter ostale s posebnimi dietnimi restrikcijami. Poleg paketkov pa vas bodo na stojnici čakale tudi brošure z zdravimi recepti, s katerimi si boste lahko popestrili jedilnik. Recepti pa ne bodo zgolj zanimivi, temveč bodo tudi prijazni za študentski žep.

Poleg dogodka, ki se bo odvijal v Ljubljani, pa bodo letos tudi študentski klubi pod okriljem Zveze ŠKIS pripravljali zdrave zajtrke v svojem lokalnem okolju. Kdaj bodo le-ti potekali, pa boste zasledili na družbenih omrežjih posameznega študentskega kluba. Študentski klubi, ki letos sodelujejo pri izvedbi Škisovega zajtrka pa so: Klub mariborskih študentov, Klub ptujskih študentov, Študentski klub GROŠ, Laški akademski klub in Klub tržiških študentov. Na vse klube, ki bodo skupaj z nami izvajali projekt, so ponosni, v prihodnje pa si želijo, da se projekt izvede na še večih lokacijah po Sloveniji.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68437

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino