Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Nov. 2021

NOČ ČAROVNIC v ŽALCU

V nedeljo, 31.10., so tržnico v Žalcu zavzela najrazličnejša mistična bitja. Po krvavi promenadi so se sprehodile čarovnice, buče, netopirji, vampirji in mnogo ostalih. Potekalo je namreč otroško rajanje za noč čarovnic.

Čarovniški večer so najmlajši preživljali ob ČIRA ČARA BUČA SI stojnici, kjer so izdelovali bučne maske. Ob njej je bila izredno obiskana stojnica ČAROVNIJE. Otroci so tu preizkusili nevidno pisavo, samonapihljive balone, pričarali pa so si lahko tudi sluz. Tretja stojnica je skrbela, da male čarovnice in čarovniki z rajanja niso prišli preveč čisti. Na tej stojnici so si namreč lahko porisali svoje obraze s tematskimi motivi.

Vso ustvarjanje je več kot dobrodošlo zmotila lutkovna predstava TRIJE ČIČI JUNAČIČI, ki so jo pripravili v DRUŠTVO ŠKRATKOVO LUTKOVNO GLEDALIŠČE CELJE.

Da pa niso uživali le najmlajši, jim je na pomoč priskočilo DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE ŽALEC, s katerimi so za prostovoljne prispevke, namenjene letovanju otrok pripravili tople napitke kot sta Čarovniški kakav in napitek za Stare čarovnice.

V organizaciji Mladinskega centra Žalec s pomočjo Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec so mladi rajali vse do 19.00.

Vir: MC Žalec

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56442

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino