Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Jun. 2021

Nova super okrepitev v MC ZOS

Mladinski center Zagorje ob Savi je nedolgo nazaj medse sprejel novo ESE prostovoljko Kristino, že tretjo iz Slovenije. Je zelo nasmejana, komunikativna in polna idej.

Ena izmed njenih nalog je vodenje angleškega kotička za starejše, kjer se učijo osnove angleškega jezika, ki jim pomaga pri potovanjih in pri sporazumevanju s tujci. Kot mlada gurmanka zelo rada snema tudi redno tedensko kuharsko oddajo, Zuos (s) kuha, ki si jih lahko ogledate na Facebook strani Mladinskega centra Zagorje ob Savi. Vsak petek pa lahko tudi sodelujete s svojimi predlogi za sestavine iz katerih kuharji v oddaji eksperimentirajo in poskusijo narediti čim boljšo jed.

Kristina se je udeležila tudi usposabljanja za mladinsko ulično delo, ki ga bo skupaj z mladinskimi delavci izvajala v poletnih mesecih v Zagorju, izvajala pa bo tudi delavnice za najmlajše v sklopu poletnih aktivnosti Društva prijateljev mladine.

Zelo rada se ukvarja s fotografijo. Na svojih potovanjih po Sloveniji, predvsem v hribih (pohodništvo je še en od njenih mnogih hobijev) vedno ustvarja nove digitalne spomine, ki jih je s pomočjo MC ZOS tudi razstavila. To je njena prva fotografska razstava, ki ji je dala še več zagona za nadaljevanje z njenim fotografiranjem. Njeno delo je odlično in želimo si, da bi njene fotografije lahko videli še drugje. Tudi njena želja je, da bi se s tem ukvarjala v svoji prihodnosti, mi pa ji bomo pri tem seveda pomagali. Poleg fotografiranja, se je podala tudi v snemanje in montažo kratkih videov o svojih dogodivščinah…

Kristina je svojo izkušnjo opisala takole:

“V tej, do sedaj še kratki, prostovoljski izkušnji sem se naučila že veliko, seveda pa še vedno črpam znanje svoje mentorice, koordinatorke in tudi ostalih mladinskih delavcev. Rada bi sporočila vsem, da je prostovoljstvo nekaj najlepšega in da s prostovoljstvom spreminjamo svet s tem, ko pomagamo drugim in se trudimo za boljšo družbo. Šele ko postaneš del te družine opaziš, kako pomembne so malenkosti in da res vsaka malenkost šteje.”

Veseli so, da se je odločila svoje prostovoljsko delo opravljati v njihovem mladinskem centru. Mimogrede, njena fotografska razstava z imenom Živi življenje je še vedno na voljo na ogled v MC ZOS. Vabljeni na ogled.

Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79309

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino