Info točka / Mladinsko delo

Obiščite Mladinski center Prlekije

30. 1. 2019 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Mladinski center Prlekije deluje na slovenskem podeželju, kar pa ne izključuje dejavnosti, kot so postavitev pilotskega projekta promocije in razvoja socialnega podjetništva, ki so ga izvajali v letu 2018. Pri njih je kot tretja v Sloveniji vzpostavljena »Učna točka«, v okviru katere so v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje pričeli izvajati Učne delavnice v namen usposabljanja za delo v poklicu mladinski delavec. Obsega pa med drugim vzpostavitev samooskrbe družin, saj okolje, kjer delujejo, nudi idealne pogoje za tovrstne dejavnosti. V okviru vzpostavitve samooskrbe so potekale različne dejavnosti, od kuharskih delavnic, izdelovanja iz odpadnih materialov in predstavitve eko kmetij s predelavo in pridelavo.

Pozornost so namenili tudi družinski zakonodaji ter vsemu v povezavi z zakoni; skrbništvo, rejništvo; zakoni o družinskih razmerjih. Pozabili niso na kvalitetno preživljanje prostega časa, temu so bile namenjene različne vsebine kot so rekreacijsko kolesarjenje, joga, itd., ter vsebine informativne narave za zdravje, prehrano ter različne oblike  preprečevanja odvisnosti od drog.

V sodelovanju z zavodom Nefiks  so pripravili brezplačno usposabljanje za izvajalce Nefiks kariernih aktivnosti. Namenjeno je bilo vsem, ki delajo z otroki ter mladimi in bi jim radi pomagali na njihovi karierni poti ter mladim, ki želijo opravljati delo, ki jim je zanimivo.

V letošnjem letu bodo kreirali karierni klub, kjer boste lahko preko vodenih aktivnosti, delavnic, vprašalnikov in iger spoznavali svoja močna področja, poklicne interese, uresničevali vizije.

V začetku letošnjega leta so pričeli z izvajanjem projekta v okviru Erasmus + »Gremo zeleno«. Vabijo, da se jim pridružite!

Nadaljujejo z delavnicami za mlade družine, med drugim pripravljajo delavnice na temo »Kako vzgojne stile pozitivno vključujemo v družinsko življenje« in »Vzgoja in delitev izkušenj«. Letos bodo ponovno nudili brezplačno varstvom otrok med počitnicami.

V letu 2019 bo v MC Prlekija veliko priložnosti za druženje, spoznavanje in preživljanje kakovostnega prostega časa. Vabijo vas, da jih obiščete!