Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jun. 2021

Obisk Botaničnega vrta Ljubljana

Nepogrešljiv del Društva Center za pomoč mladim in izvajanja njihovih programov so prostovoljci. Le-ti so si med seboj zelo različni, z različnimi interesi, znanji, sanjami, pogledi na svet … Prav to pa programe Društva Center za pomoč naredi tako raznolike in razgibane, saj stremijo k soustvarjanju programa, aktivni vključenosti, krepitvi potencialov in moči ter prispevku prav vsakega posameznika. 

Tako se je med prostovoljci in zaposlenimi društva porodila ideja, da bi med njimi potekala “izmenjevalnica znanj”, kjer bi imeli vsi priložnost, da se naučijo česa novega, morda tudi norega.

Pred prvo letošnjo vročino so se prostovoljci in zaposleni skrili v Botanični vrt Ljubljana. Skozenj jih je popeljala ena od prostovoljk in jim na izkustven način predstavila vsa zanimiva dejstva o naravi, ki nas obdaja. CPMjevce je npr. najbolj presenetilo dejstvo, da je skorja orjaške sekvoje, ki v naravi raste na zahodu ZDA, odporna proti ognju.

Senco so nato poiskali še v parku Tivoli, kjer so udeleženci še malo povadili znanje botanike. Večino časa pa so namenili povezovanju, druženju in kakovostnemu preživljanju prostega časa. Preko igre “Več kot ena zgodba” so si pripovedovali različne zgodbe in zanimiva dejstva iz njihovih življenj. Ponovno so ozavestili dejstvo, da smo si ljudje med seboj različni in z različnimi izkušnjami, prav to pa nas najbolj bogati. Za zaključek pa so se že spraševali, kaj se bomo naučili na naslednji “izmenjevalnici znanj”.

V primeru, da se tudi ti želiš priključiti skupini prostovoljcev Društva Center za pomoč mladim in soustvarjati njihove programe, jih lahko pokličeš na 031 323 573 ali pišeš na mojca@cpm-drustvo.si.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13572

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino