Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jun. 2019

Objavljen Fulbright razpis za raziskovalno gostovanje v ZDA

Veleposlaništvo Združenih držav Amerike je na svoji spletni strani objavilo Fulbright razpis za raziskovalno gostovanje v ZDA. Fulbright je štipendijski program, namenjen doktorskim študentom in postdoktorskim raziskovalcem, ki se dela svojega izobraževanja udeležijo na gostovanju v ZDA. Program vsako leto razpiše štipendije za naslednjo generacijo gostujočih študentov. Razpis je odprt za vse znanstvene discipline, vloga se odda elektronsko, rok za vložitev pa je 25. julij 2019. Več informacij, pogoji za prijavo in navodila za oddajo vloge so na voljo na povezavi.  

Za točne informacije glede posamičnega študijskega programa oz. institucije gostiteljice se je najbolje informirati na fakulteti, kjer opravljate doktorski študij oziroma post-doktorsko raziskujete. Izbrani kandidati bodo lahko, poleg sredstev iz tega natečaja, del sredstev pridobili tudi prek razpisa Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS.

Zanimivo dejstvo

ZDA se preko tega programa povezujejo z več kot 160 državami po svetu in je več kot 390.000 udeležencem omogočilo študij, poučevanje ali raziskovanje ter izmenjavo idej. Izvorno je bila ideja štipendijskega sklada, ki ga je uvedel senator James William Fulbright, “razširjanje dobrih namenov”, ki bi bilo logična posledica povezovanja raziskovalcev, študentov in profesorjev po svetu.

 Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22816

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino