Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jun. 2021

Oddate lahko vlogo za nastanitev v objektu Skupnost za mlade - Gerbičeva

Z velikim veseljem vas obveščajo, da je Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad kot glavni izvajalec stanovanjske politike na lokaciji Gerbičeva ulica v Ljubljani zaključil z gradnjo objekta Skupnost za mlade - Gerbičeva. Gre za pilotni projekt, ki je nastal na podlagi ReNSP15-25 z idejo in ciljem povečanja osamosvojitve mladih med 18. in 29. letom starosti po zaključku šolanja, ki se prvič soočajo z reševanjem stanovanjskega problema.
 
V objektu je 109 bivalnih enot petih različnih tipov glede na velikost oz. število ležišč. Skupaj je na voljo kar 171 postelj. Ob objektu je predvidenih tudi 40 parkirnih mest za osebna vozila (od tega 5 parkirnih mest za car-sharing), 2 parkirni mesti za motorna vozila in 78 parkirnih mest za kolesa. Velikost bivalnih enot se giblje med 16.46 m2 in 34.59 m2 ter so primerne za eno, dve ali tri osebe. Bivalne enote bodo opremljene z mini kuhinjo, kopalnico, omarami, posteljami, mizami in stoli odvisno od tipa bivalne enote. Poleg bivalnih enot so v objektu za souporabo namenjeni tudi skupni prostori, ki bodo ravno tako opremljeni in urejeni za nove stanovalce.
 
V samem objektu je tudi Medgeneracijski center z ločenim vhodom, ki se bo oddajal zunanjemu ponudniku.  
 

Vse razpoložljive bivalne enote za mlade med 18. in dopolnjenim 30. letom bo Stanovanjski Sklad RS ponudil v najem preko javnega razpisa, ki bo objavljen dne 22.6.2021 na spletni strani Sklada. Pričakujejo, da bodo lahko prve vselitve uspešno opravili poleti oz. v drugi polovici leta 2021.
 
Vse zainteresirane vabijo, da od 22.6.2021 dalje oddajo vlogo za najem preko njihove spletne straniZadnji dan za oddajo prijave za najem je  12.7.2021

Vir: Stanovanjski sklad RS

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88046

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino