Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jun. 2021

OPTIMISTIČEN SKOK V POLETJE

Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v sklopu Celjskega mladinskega centra, v začetku julija načrtuje optimističen skok v poletje in tako v dveh dneh (1. in 2. julija) organizira kar dva fantastična dogodka.

Prvi dogodek, KULTURNO-POGOVORNI VEČER, pripravljajo 1. julija, ob 18:00, v atriju Celjskega mladinskega centra in se bo odvijal na isti dan, ko Slovenija prevzema predsedovanje Svetu Evropske unije. Tematika večera bo Slovenija, Slovenija in še enkrat Slovenija! Večer bo prežet s slovensko hrano, slovensko glasbo in slovensko kulturo, hkrati pa bodo obiskovalce informirali o  Konferenci o prihodnosti Evrope in se z udeleženci posvetovali o tem, kakšno prihodnost si želijo v EU, hkrati pa bodo na kratko predstavili program predsedovanja ter aktualne teme 6-mesečnega programa Slovenija ob predsedovanju.

Drugi dogodek, ki ga pripravljajo na EUROPE DIRECT Savinjski pa je SOUND OF EUROPE, ki se bo odvijal 2. julija, od 19:00 dalje, in bo sestavljen iz dveh delov. Prvi del bo namenjen pre-party programu (kulturni program bo podrobneje opisan v prihodnjih dneh na Facebook dogodku) ter promociji EU držav članic in lokalnih projektov, sofinanciranih s strani EU, hkrati pa tudi splošnemu informiranju o Evropski uniji. V drugem delu, s pričetkom ob 21:00, pa bodo sceno prevzeli in na njej zažigali Koala Voice in Lumberjack.

Namen obeh dogodkov je v prvi vrsti promocija informacijske točke EUROPE DIRECT Savinjska, informiranje splošne populacije o priložnostih, ki jih ponuja EU in proslaviti predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije, katerega krajši opis je priložen sporočilu za javnost. Oba dogodka delno financira EU.

Obiskovalce obeh dogodkov pa prosijo, da se ju udeležijo ob upoštevanju pogojev PTC - P(rebolevniki) – T(estirani) – C(epljeni)! Osebam mlajšim od 18. let ni potrebno upoštevati pogoje PTC.

Podrobnejše informacije o obeh dogodkih najdete na njihovi spletni strani ter FB profilu.

Vir: Celjski mladinski center 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25044

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino