Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Novice
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jun. 2021

Otvoritev bivanjskih enot za mlade na Gerbičevi

Danes, 22. 6. 2021, je potekala otvoritev bivalnih enot za mlade v okviru projekta Skupnost za mlade Gerbičeva in medgeneracijskega centra na Gerbičevi ulici v izvedbi Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.

Zbrane na otvoritvi so nagovorili direktor stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec, ki je poudaril, da je to šele začetek zgodbe bivalnih enot za mlade,  načrtujejo nemreč še dve enoti, ki bodo skupaj s to na Gerbičevi zagotavljale 800 bivanjskih enot za mlade, prav tako so zbrane nagovorili minister za okolje in prostor, mag. Andrej Vizjak, župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković ter minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvonko Černac, ki je izpostavil pomembnost izgradnje tovrstnih objektov saj so poleg zaposlitve, ustrezne bivanjske razmere osnovni pogoj za ustvarjanje družine.

Projekt Skupnost za mlade Gerbičeva je sofinancirana s posojilom Razvojne banke Sveta Evrope (CEB), vsebuje kar 109 novih bivalnih enot, v njih je 171 postelj, namenjen pa je bivalni osamosvojitvi mladih od 18. do dopolnjenega 29. leta starosti.

Moderen in impresiven objekt z vključenimi parkirišči ima pritličje in tri nadstropja, v katerih se nahajajo bivalne enote za enega, dva ali tri skupne uporabnike. V objektu je tudi medgeneracijski center s skupnim večnamenskim prostorom, kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo, pisarno in servisnimi prostori z ločenim vhodom in dostopom v atrij. Prve vselitve stanovalcev predvidevajo letos poleti, s čimer bodo naredili prvi korak k izboljšanju stanovanjske problematike mladih v Sloveniji in jim olajšali prve korake v samostojno življenje.

Vir: uredništvo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86202

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino