Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jul. 2021

Pester uvod v poletje

Večgeneracijski center Zreče je v sodelovanju z Mladinskim centrom Dravinjske doline organiziral prvi termin Šole kreativnosti Zreče. Mladim so ponudili kreativen in pester začetek počitnic.

Teden so začeli z eko delavnicami, kjer so iz ostankov volne izdelali košek za shranjevanje, stara oblačila pa so predelali v unikatne broške. S pomočjo vodje ekipe Lokalne muzejske železnice Zreče, Antona Galuna, so spoznavali lokalno zgodovino železnice ter delovanje parnih lokomotiv, nato pa so parno lokomotivo izdelali iz papirja.

V sklopu dneva ‘dobrih vibracij’ so raziskovali, kakšne lastnosti imajo heroji in herojinje. S pomočjo izdelave avtoportreta so raziskovali in ozavestili svoje pozitivne osebnostne lastnosti. Raziskovali so tudi zdravilna zelišča ter pripravili zeliščno sol ter mošnjičke za odganjanje moljev. Teden pa so zaključili s kulinaričnimi delavnicami, kjer so se pogovorili o zdravem načinu življenja, porisali predpasnike ter se posladkali s sadno kupo.

Šola kreativnosti Zreče je bila izvedena v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. 

Vir: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61396

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino