Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jul. 2021

Počitniške aktivnosti v Mladinskem centru Krško

Letos so se v Mladinskem centru Krško odločili, da zaradi vsakoletnega velikega zanimanja za počitniško varstvo in da staršem olajšajo počitniški čas, ko nimajo varstva za otroke, izvedejo dva termina počitniških aktivnosti na začetku poletja in dva ob koncu. Tako so v 1. terminu (28. 6 do 2. 7. 2021) in potem še v 2. terminu (5. 7. do 9. 7. 2021) v Mladinskem center Krško skupaj z mladimi prostovoljci izvedli počitniške aktivnosti za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole. Program je bil obarvan s številnimi aktivnostmi, ki so popestrile in zabavno zapolnile počitniški čas otrok.

Prvi teden jih je, po začetnem spoznavanju na uvodni dan, obiskala Manca Dremelj, ki jim je prikazala vožnjo z rolerji in skiroji, otroci pa so preizkušali svoje znanje in spretnosti. Drugi dan so se z avtobusom Mirttoursa odpravili na Turistično kmetijo Zevnik na Čatež pri Brežicah, kjer so jih prijazno sprejeli in omogočili otrokom jahanje konjev, nad katerimi so bili otroci navdušeni. Tretji dan so se sprehodili do Mestnega muzeja Krško, kjer so si najprej ogledali razstavo z naslovom Fran Bonač in Tovarna celuloze na Vidmu pri Krškem. Po ogledu razstave so imeli delavnico, kjer so otroci izdelali okvirje za slike iz starega papirja s pomočjo posebne tehnike. Četrti dan so se odpravili na Grad Rajhenburg, kjer so si ogledali razstavo Vladimirja Lebna skupaj z avtorjem samim, ki jim je zaupal navdih in pomen slik. Po končanem ogledu pa je Vladimir Leben izvedel delavnico za  otroke in sicer so z ogljem risali živalske motive na lesene gajbice. Za konec pa so si ob spremstvu ogledali tudi celoten grad in izvedeli veliko o njegovi preteklosti. Zadnji dan prvega tedna pa jim je zagodlo vreme in tako niso odšli na dolgo pričakovani Bazen Brestanica, so pa namesto tega odšli na sprehod po okolici in se igrali na bližnjem športnem igrišču, po prihodu v mladinski center pa so igrali namizni tenis in si ogledali film ter tako zaključili prvi teden počitniških aktivnosti

V drugem tednu počitniških aktivnosti so se na prvi dan odpravili do bližnjega Teniškega kluba Krško, kjer so se ob vodstvu trenerke Ane razgibali, igrali tenis in se naučili veliko novih teniških veščin, prvin, iger in udarcev. Drugi dan jih je obiskal Gregor Omerzu s svojima dvema kužkoma. Pokazal jim je kako poteka učenje v pasji šoli in skupaj s svojima štirinožnima prijateljema prikazal športno kinologijo in trening poslušnosti. Seveda pa so se otroci naučili tudi kako se pravilno približati psu, ga pobožati in kako se z njimi igrati. Tretji dan so se odpravili v Brestanico, kjer jim je Manca Dremelj predstavila odbojko na mivki, otroci so spoznali prvine odbojke in pomen športnega sodelovanja, da se pride do skupnega želenega cilja. V Živalski park Na Jasi v Sela pri Dobovi so se z avtobusom odpravili četrti dan. Tam so si ogledali tamkajšnje eksotične in domače živali, jih hranili, božali ter občudovali. Zadnji dan drugega tedna jim je bilo vreme končno naklonjeno, tako so se navdušeno odpravili na Bazen Brestanica, kjer so se kopali, skakali v vodo, se zabavali in igrali, vmes pa so se posladkali še s sladoledom in tako zaključili junijske in julijske počitniške aktivnosti.

Poleg vseh teh aktivnosti v dopoldanskem času pa so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne, športne in vodne igre, kjer so se še dodatno zabavali in se veselili. Vsem otrokom želijo lepe, zdrave in zabavne počitnice polne smeha še naprej.

Vir: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82072

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino