Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jul 2019

Počitniške delavnice v MC Šmartno ob Paki

V prvem tednu julija so v Mladinskem centru Šmartno ob Paki že tradicionalno pripravili počitniške ustvarjalne delavnice za otroke, na katerih so se najmlajši pod vodstvom naših mladinskih delavcev zabavali in tudi veliko naučili.

Prva dva dni so  programirali s pomočjo LEGO kock in izdelali čisto prave lego robote. Sledile so ustvarjalne delavnice na temo morja in poletja, začinjene z družabnimi igrami, povezanimi s tem časom. V četrtek so iskali skrit zaklad ter prek namigov spoznavali Mladinski center, njegovo okolico ter naravo in kulturo našega kraja. Ob koncu so mladi raziskovalci zaklad – slikanice ter piškote, ki se je skrival v veliki skrinji, odnesli s sabo domov za spomin. Delavnice so zaključili na prostem, z igranjem nekoliko zaprašenih in skoraj pozabljenih iger: ristanc, zemljo krast in gumitvist.

Na takšen način so otrokom, ki še niso ali pa morda sploh ne bodo odšli na morje ali počitnice, omogočili prijetno in poučno druženje s sovrstniki.

Vir in foto: MC Šmartno ob Paki

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77652

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino