Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Nov. 2021

Pogovor z EU poslancem

V okviru projekta rEUral Europe so v Mladinskem centru Ormož gostili evropskega poslanca dr. Klemna Grošlja in domačina Aljaža Kovačiča, člana Državnega zbora. Projekt, ki je financiran s strani Evropskega parlamenta (@Evropski Parlament Ljubljana, @European Parliament), izvajajo v sodelovanju z IPM Inštitutom (@IPMInštitut) ter Mrežo MaMa (@MladinskaMrezaMaMa).

Glavni namen projekta je na zabaven in poučen način državljanom, predvsem mladim, približati EU, vzbuditi zanimanje za delovanje evropske parlamentarne demokracije, poglobiti veščine aktivnega državljanstva ter spodbuditi razmišljanje o aktualnih evropskih tematikah. Gostje pogovora so bili dijaki Gimnazije Ormož. Poslanca sta mladim predstavila, kako izgleda delo politika na evropski in nacionalni ravni. Prav tako so mladi izvedeli, zakaj se je pomembno družbeno angažirati in kako nagovoriti volivce. Dijaki so izkazali zanimanje tudi za zunaj politično dogajanje ter poslancem zastavili vprašanje, kaj menita o nedavnem tragičnemu primeru preminule mlade ženske na Poljskem. Pogovor je vodila Katjuša Grof Štih.

Povezava do Facebook objave.

Vir: Mladinski center Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11384

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino