Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jun. 2021

Poletje v mladinskih centrih Koroške regije

V uredništvu mlad.si smo tokrat preverili kaj med prihajajočimi počitnicami pripravljajo v mladinskih centrih Koroške regije.

MLADINSKI KULTURNI CENTER SLOVENJ GRADEC

Otroške tematske delavnice in športne animacije za otroke

Otroške tematske delavnice in športne animacije za otroke bodo v MKC Slovenj Gradec potekale Julija in avgusta, sak ponedeljek in sredo od 9:00-12:00. Delavnice so brezplačne in so namenjene otrokom od 4. leta naprej. Prijava na in dodatne informacije na: tic@slovenjgradec.si.

Enodnevni poletni tabor v juliju ali avgustu 

Tabor bo potekal ob vsakem vremenu ob prijavi minimalno 10 otrok. Cena je 25eur in vključuje bivanje, prehrano, animatorje in vso potrebno opremo za izvedbo tabora. Primeren za otroke od 3. leta naprej. Tabor bo potekal v sodelovanju s skavti. Datum tabora bo objavljen na fb strani AKTIVNOSTI ZA OTROKE V SLOVENJ GRADCU. Prijava in dodatne informacije na: tic@slovenjgradec.si.

Počitniško varstvo za otroke

MOCIS bo tudi letos v času šolskih počitnic poskrbel za varstvo otrok. V pester program bodo vključevali otroke iz Mestne občine Slovenj Gradec, od zaključenega 1. razreda do zaključenega 3. razreda osnovne šole.

Varstvo bo potekalo v enotedenskih terminih, med 28. 6. 2021 in 27. 8. 2021, od ponedeljka do petka, od 6.00 do 16.00. Dobivali se bodo v Mladinskem kulturnem centru Slovenj Gradec, od koder se bodo skupaj z mentorji podali na zanimiva doživetja, ki jih bodo omogočali tudi drugi sodelujoči zavodi, institucije in organizacije. V varstvo se lahko v mesecu juliju vključujejo tudi otroci s posebnimi potrebami. V posamezni termin bodo vključili 28 otrok. Vsak otrok lahko koristi do dva termina oziroma več v primeru prostih mest.

Obvezna je e-PRIJAVA na www.mocis.si, ki bo na voljo od 15. junija do zapolnitve mest v posameznem terminu. Zaradi epidemije bo letošnje počitniško varstvo prilagojeno, v skladu z navodili NIJZ in ukrepi Vlade RS. Potrudili se bodo, da bodo tudi letos vsebine v največji možni meri potekale na prostem.

MLADINSKI CENTER RADNJE OB DRAVI

V Mladinskem centru Radlje ob Dravi bodo tudi to poletje izvajali ustaljene aktivnosti, ki temeljijo na dobri praksi. Predvsem jim je pomembno, da se bodo lahko družili in izvajali aktivnosti v živo (pikniki na terasi, športni turnirji, družabne igre).

Izpostavljajo pa bi tudi nekaj malo bolj odmevnih dogodkov in aktivnosti.  Za začetek šolskih počitnic se bo 26. junija 2021 izvedel koncert skupine Grooveland, ki ga organizirajo v sodelovanju s Klubom Big Band Radlje ob Dravi. Skupino Grooveland sestavljajo mladi (tudi iz lokalnega okolja), ki jih druži strast in ljubezen do glasbe. Predstavili bodo predvsem svoje avtorske pesmi.

Za mlade privlačne so tudi delavnice Poletje na Rolki, ki bodo potekale od 28. do 30. julija 2021. Brezplačne delavnice urbanih športov (rolkanje ali skateboarding in BMX) bodo izvedli kompetentni učitelji Flow Ramps.

V izvedbo počitniškega varstva,  ki bo letos potekalo od 28. junija do 16. julija, bodo ponovno vključevali tudi mlade prostovoljce, ki so se v prejšnjih letih izkazali kot nepogrešljiva pomoč pri risanju zadovoljstva na obrazih naših bodočih nadobudnih mladostnikov.

Vir: Uredništvo mlad.si, Mladinski kulturni center Slovenj Gradec in Mladinski center Radlje ob Dravi
 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86754

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino