Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jun. 2021

Poletne aktivnosti mladinskih centrov Zasavske regije

Tokrat je za pregled poletnih aktivnosti, ki so se v mladinskih centrih že začele, na vrsti Zasavska regija. V uredništvu mlad.si predstavljamo dogajanje v Mladinskem centru Zagorje ob Savi, Mladinskem centru Hrastnik in Mladinskem centru Trbovlje. 

MLADINSKI CENTER ZAGORJE OB SAVI

Program MC ZOS bo tudi v letošnjem poletju pester.

Kot med vsakimi počitnicami se spet vrača Čvekava kava, ki bo potekala vsak ponedeljek med 10:00 in 13:00 na terasi mladinskega centra, ob petkih od 15:00 dalje pa bo tudi med počitnicami še vedno potekal Dnevni center. Oba dogodka sta namenjena druženju in aktivnemu preživljanju prostega časa za mlade. Na Čvekavi kavi vas vedno pričaka tudi brezplačna ledena kava. Navadna kava, čaj, cedevita in prigrizki pa so v MC ZOS tako ali tako vedno na voljo.

Končno pa se spet vračajo tudi manjši in večji kulturni dogodki. 7. julija in 11. avgusta bo na sporedu Kino pod zvezdami, 23. julija nas čaka Matr je smešn – večer stand up komedije, 13. avgusta pa nas čaka prvi večji koncert po več kot letu dni. Na sporedu bo Mlada zagorska noč, nastopila pa bosta Hamo in Rudi Bučar, ki ju nestrpno pričakujemo že od lanske jeseni, ko smo odpovedali koncert ob 10. obletnici mladinskega centra. Konec avgusta nas čaka še zasavski festival Rdeči revirji, ki bo vključeval glasbo, igro, stand up, in različne ustvarjalne in poučne delavnice. Rdeči revirji bodo v Zagorju 26., 27. in 28. avgusta.

Tudi rekreirali se bodo. Spet bodo organizirali turnir trojk v odbojki na mivki, ki bo potekal v soboto, 31. julija na igrišču v Šentlambertu. Vabljene seveda ekipe iz celotne Slovenije. Lani se je odvijal finale med ljubljansko in prekmursko ekipo, letos pa bomo še videli. Spet se bodo podali tudi v kakšen hrib in se odpravili na kakšen aktiven izlet.

Seveda pa bodo potekale tudi različne ustvarjalne delavnice, še vedno pa jih čaka tudi ogromen del bele stene, ki ga imajo namen skupaj z našimi mladimi obiskovalci prebarvati, da bo njihov mladinski center spet barvit.  

Poleg vsega naštetega zgoraj se bo zagotovo dogajalo še več manjših dogodkov, prav na vse pa ste vljudno vabljeni.

Več o poletnih aktivnostih Mladinskega centra Zagorje ob Savi najdete na njihovi spletni strani.

MLADINSKI CENTER HRASTNIK

V Hrastnik julija prihaja nov festival- Kamerat - festival delavskega filma Hrastnik . Projekcije filmov si bosteo lahko med 1.-3. julijem ogledali na edinstvenih lokacijah : v rudniškem rovu, delavski kopalnici- vašhavi in kompresorski postaji. V času festivala bodo poleg filmov na voljo tudi različne spremljevalne dejavnosti: delavnice, razstave, okrogle mize, poskrbljeno pa bo tudi za dejavnosti za najmlajše . Ena izmed lokacij, kjer bodo potekale spremljevalne dejavnosti je tudi Mladinski center Hrastnik.

V torek, 22. junija pa se jim pridružite na prav posebni okrogli mizi z naslovom KAKO SLOVENSKI SMO SLOVENCI?, kjer bodo debatirali o slovenskem jeziku.

Pridružili se jim bodo:

Nejc Ašič, idejni vodja Slovenska nota,

Alex Volasko, glasbenik in pisec slovenskih pesmi,

Kaja Čop, dolgoletna kulturnica, KAOS.,

Aleksandra Jurman, slovenistka, profesorica slov. jezika na Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje. Skupaj bodo pogledali, zakaj je slovenski jezik še kako pomemben za nas. Vsak izmed gostov predstavlja posebno stališče, poseben interes in predvsem razvija poseben vidik.

Tradicionalni festival Rdeči revirji je letos dopolnil 19let.

Že drugo leto se zaradi epidemije prilagajajo trenutnim priporočilom.

Prepričani so, da so za splošno zdravje, dobro počutje in vsestranski razvoj še kako pomembne tudi kulturne aktivnosti, zato vam v prihodnjih dneh ponujajo množico kulturnih vsebin.

Otvoritev Rdečih revirjev bo v petek, 25. junija 2021 v Hrastniku, kjer se boste družili do nedelje, 27. junija ter zaključili 28. avgusta 2021.

POLETJE ZA MLADE V TRBOVLJAH

Za vse, ki boste del poletnih dni preživeli v mestu, v tem letu javni zavodi skupaj pripravljajo poletni program za vse generacije. Zavod za mladino in šport Trbovlje bo v poletnem času ob sredah aktiven na letnem kopališču, kjer bodo potekale različne športno-zabavne aktivnosti, občasno pa bo dogajanje popestril DJ.

Četrtke pa so namenili druženju v mestu, v njihovi kavarni in na njihovi strehi, kjer pa bodo v pozno popoldanskih in večernih urah potekali različni glasbeni, družabni in ustvarjalni dogodki (delavnice sitotiska, naravne kozmentike, Reciklažnica - menjava rabljenih oblačil, foto razstave, glasbeni večeri itd.). Spremljajte njihove objave na spletni strani in na njihovih FB in IG profilih.

Poletju bodo pomahali v slovo najprej na letnem kopališču (v ponedeljek, 30. 8. 2021), pred ZMŠT pa v torek, 31. 8. 2021, v večernih urah, ko bo na stopnišču ob stavbi potekal tudi drugi del festivala Rdeči revirji. Pridite, veseli vas bodo. 

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92782

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino