Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 18 Sep. 2020

Poletne aktivnosti v MC ZOS se prevešajo v jesen

V Mladinskem centru Zagorje ob Savi so se od poletnih aktivnosti poslovili. Pester zabaven poletni program že nosi jesenske barve, saj se nekatere izmed aktivnosti nadaljujejo tudi v septembru.

Pripravili so številne kreativne delavnice, ki so krepile ustvarjalnost in znanja mladih, hkrati pa spremenile tudi vizualno podobo Mladinskega centra Zagorje ob Savi. Klopi in mize na balkonu so obogatili z novo barvo s pomočjo prostovoljcev in obiskovalcev. Mladi so svojo kreativnost izražali tudi z risanjem grafitov na plošče starega stropa, največji kreativni zalogaj pa je bila nova stenska poslikava, ki je posvetlila in polepšala stopnišče mladinskega centra. Ustvarjalni pa so bili tudi na glasbenem področju, saj so se mladi imeli priložnost naučiti osnov igranja ukulele in sproščanja v ritmih improvizirane glasbe na Jam session-u.

V poletnem programu pa ni manjkalo niti športa. Mladinski delavci so organizirali za mlade udeležence turnir v odbojki na mivki in pa pohod na hrib Vrh nad Zagorjem. Pohod, ki ni bil le kondicijsko in 'kolenogrizno' naravnan, ampak čas druženja in priložnost odpiranja številnih tem, medsebojnega spoznavanja, predvsem pa krepitev novih vezi.

Ponedeljki so bili v MC Zagorje ob Savi rezervirani za čisto zabavo na njihovi terasi, kjer so se mladi družili na že tradicionalni Čvekavi kavi. Kot pove že ime dogodka samo, so čvekali ob ledeni kavi in prigrizkih, odigrali pa tudi precej novih, zabavnih ter poučnih družabnih iger. Čvekava kava pa se nadaljuje za študente tudi v mesecu septembru.

V lepih spominih se mladinski delavci MC Zagorja ob Savi poslavljajo od še enega kreativnega poletnega programa, ki so navkljub situaciji veseli, da so ga uspešno speljali in mladim ponudili priložnost po kvalitetnem druženju, pridobivanju novih idej in znjanj.

Vir in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30258

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino