Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Sep. 2020

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob začetku novega šolskega leta

Ob začetku novega šolskega leta je mlade šolarje in šolarke spodbudno nagovorila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, ki je izpostavila predvsem vrednoto zaupanja.

Prvi šolski dan, po precej posebnih počitnicah, se odvija v drugačnem vzdušju, kot so ga šolarji navajeni, saj bodo morali spoštovati protikoronske ukrepe, kot so nošenje maske in varnostna razdalja. Pa vendar je novo šolsko leto, spet nova priložnost za učenje, druženje in odraščanje. Ob tem dnevu je mlade učenke in učence nagovorila prof. dr. Simona Kustec"Danes za popotnico ob začetku šole imam za vas novo, zopet eno samo veliko besedo. To je ZAUPANJE. Vse v našem življenju pade ali zraste ob tej besedi. Ko zaupamo vase, smo vedno na dobri in trdni poti. Pospremljeni s takšnim zaupanjem boste lahko mirno in s pričakovanji zasedli šolske klopi – večina od vas ponovno, kar 21.666 pa prvič. Želim vam srečno, uspešno, varno in veselo. Pa ne pozabite, zaupajte vase, učiteljem in nam starejšim – ker smo vsi mi tukaj za vas, vi pa za nas. Srečno!"

Vir in foto:  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in špor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21414

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino