Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Oct. 2020

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob novem semestru študijskega leta

Danes, 1. oktobra 2020 se začenja nov - zimski semester študijskega leta 2020/21. Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v posebni poslanici vsem, vključenim v visoko šolstvo, zaželela uspešno študijsko leto.

Danes se bo študijsko leto 2020/21 začelo za okoli 60.600 študentk in študentov. Ministrica jih je pospremila s spodbudnimi besedami: "Trdno sem prepričana, VEM, da bomo tudi to študijsko leto zmogli izpeljati tako kot vsako leto dosedaj. Zanesljivo letos po malo bolj kreativni poti, kot običajno. A tudi to bo poseben čar študijskega procesa."

Na slovenskih fakultetah pa se povsem novo poglavje izobraževanja odpira za 13.400 bruck in brucev, katere je ministrica posebej nagovorila: “Drage brucke in bruci, želim vam, da bo vaša študijska pot uspešna, pogumna, odločna in predvsem tudi vztrajna. Ne predajte se, stisnite zobe, premagajte prve stiske in nesigurnosti. Študirajte – to je recept, da vam bo uspelo! Vstopate v povsem novo življenjsko obdobje, za večino nas v čase najlepših let izobraževanja, veliko novega, čeprav neznanega, a tako zelo svobodnega. Študijska leta vam bodo pustila močan pečat in vam dala vstopnico za pot k poklicu in karieri."

Vir in foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14564

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino