Aktivno državljanstvo

POSTANI DEL EVROPSKE MLADINSKE KONFERENCE!

3. 9. 2021 avtor: Uredništvo

Med 26. in 30. septembrom bo v Mariboru v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije pod sloganom Mladi za Evropo, Evropa za mlade potekala digitalna Evropska mladinska konferenca. Namen konference je oblikovanje predlogov za implementacijo 9. evropskega mladinskega cilja, ustvarjanje prostora za dialog med odločevalci in mladimi, in krepitev diskusije o evropskih mladinskih politikah. Dogodek bo preko spleta potekal v mestu ob Dravi,  ki je leta 2013 nosilo naziv Evropska mladinska prestolnica.

Več kot 200 predstavnikov mladih, odločevalcev in strokovnjakov na področju mladih iz celotne Evrope se bo zbralo in na temo »Prostor in participacija za vse« razpravljalo o tem, kako najbolje implementirati evropske mladinske cilje na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni.

Si želite biti del konference, čeprav niste del slovenske delegacije? Imate vprašanja za govorce, ki bodo na okrogli mizi razpravljali na temo “Obnova državljanskih prostorov in participacije po Covid-19”? Želite svoje predloge nasloviti na odločevalce, ki bodo spregovorili na konferenci in komentirati uvodne nagovore?

Na uradni spletni strani Evropske mladinske konference lahko najdete nabiralnik idej oziroma »Mailbox to Policy Makers«, kamor lahko pošljete vse komentarje, ideje, predloge in želje.

Pomagajte soustvarjati Evropsko unijo prihodnosti!