Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 29 Sep. 2020

EGL - Rastimo skupaj: Posvet z mladimi v Beli krajini

Pod organizacijo regijskega NVO centra - stičišče nevladnih organizacij regije Jugovzhodna Slovenija je v sredini septembra potekal posvet z mladimi v Beli krajini, z naslovom Agora 1.1., kjer je sodeloval Mladinski svet Slovenije v okviru projektov Rastimo skupaj in Europe Goes Local (EGL). Dogodek je bil namenjen povezovanju mladih in mladinskih organizacij v Beli krajini ter pripravi skupnih smernic za nadaljnje projekte in strateške dokumente v Beli krajini.

Ideje za povezovanje mladih v Beli krajini so nastale februarja 2020 na javni razpravi z mladimi Agora 1.0 »Zt bi ostal v Beli krajini!« in na regijskem dogodku Rastimo skupaj v Jugovhodni Sloveniji, ki je potekal v letu 2019. Dogodek Agora 1.1 je združil mlade v Beli krajini in njihove ideje s prejšnjih dogodkov v konkretne načrte za razvoj mladinskih politik in mladinskega dela na območju Bele krajine.

Mladi, predstavniki nevladnih organizacij ter odločevalci so se na dogodku seznanili z rezultati dosedanjega procesa in razpravljali o temah, kot so ponudba za mlade, posel, družina in vzgoja ter povezovanje mladinskih organizacij v regiji. Skupine udeležencev so oblikovale in razvile ideje za konkretne projekte v lokalnem okolju.

Udeleženci so v predstavitvah načrtov izpostavili, da si želijo bazarja lokalnih društev, kjer bi se jim predstavili gasilci, lokostrelci in druga društva. Mladinske organizacije bi podobno tržnico priredile na belokranjski »tromeji« v Gradcu, saj si želijo skupnih projektov in povezovanja med organizacijami v treh belokranjskih občinah; Metlika, Črnomelj in Semič. Bazar in tržnica mladinskih organizacij bi mlade obiskovalce spodbudila k aktivnemu vključevanju v organizacije.

V letošnjem letu je v načrtu obuditev Mladinskega sveta Bele krajine, ki bi združeval mladinske organizacije v lokalnem okolju in prevzel aktivno vlogo pri zagovorništvu mladih. Razvile so se tudi ideje za povezovanje formalnega in neformalnega izobraževanja. Udeleženci bodo tako stopili v stik z institucijami formalnega izobraževanja v lokalnem okolju in poiskali možnosti povezovanja z neformalnim izobraževanjem ter prenosom znanja med obema sistemoma.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66970

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino