Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jul. 2021

Predlogi za lajšanje podnebnih sprememb v mestu Maribor

Prostovoljke_ci Pekarne Magdalenske mreže, ki v šolskem letu 2020/2021 sodelujejo v prostovoljski skupini »Mladi za mesto proti podnebnim spremembam«, so se intenzivno izobraževale_i in raziskovale_i ter ob strokovni pomoči krajinske arhitektke in urbanistke dr. Maje Simoneti ter arhitekta in urbanista Marka Peterlina iz Inštituta za politike prostora pripravile_i dokument, v katerem opredeljujejo ukrepe, ki blažijo posledice podnebnih sprememb v mestih, oziroma mesta nanje prilagajajo.

»V naši skupini se zavzemamo za blaženje in prilagajanje na podnebne spremembe in za zeleno prihodnost Maribora. Ker želimo, da mesto Maribor čim prej sprejme ukrepe za prilagoditev na podnebne spremembe in za blaženje le-teh, smo sklenile_i poiskati rešitve.Pri pregledu literature in primerov dobrih praks smo zasledile_i več možnosti ukrepanja na področjih, ki bi lahko bila primerna tudi za Maribor. V nadaljevanju smo opisale_i štiri področja ukrepanja: zasaditev dreves, ozelenitev fasad in streh, vodni elementi v mestu in javni promet.« 

Ukrepe in predloge za lajšanje podnebnih sprememb v mestu Maribor preberite na povezavi, oglejte pa si še foto utrinke dogodka »Prostovoljke_ci z MOM o podnebnih ukrepih v mestu«, kjer so mlade_i vodstvu in službam MOM predstavile_i pripravljen dokument. Deležne_i so bile mnogih pohval, v prihodnje bodo skupaj s predstavnicami_ki Mestne občine Maribor razmišljale_i o realizaciji nekaterih predlogov.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15637

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino