Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jul. 2021

PRIDI MALO POLÜKNI

Mladinski svet Ljutomer vabi mlade, da se udeležijo njihovih poletnih dejavnosti, ki jih pripravljajo v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije.

V sklopu projekta PRIDI MALO POLÜKNI bodo letos ponovno organizirali enodnevni tabor, na katerem bodo razpravljali o ciljih in odgovornostih na temo 9. Evropskega mladinskega cilja: Prostor in participacija za vse. Na taboru, ki bo potekal 11. avgusta 2021, bodo mladim omogočili prostor za svobodno izražanje, k čemur jih bodo spodbudili z različnimi pripomočki in materiali za kreativno razmišljanje.

Projekt naslavlja poglobljeno identifikacijo potreb mladih, z njim pa želijo okrepiti njihovo participacijo in avtonomijo, zagotoviti namenske fizične in virtualne prostore na vseh področjih družbe in enak dostop do vsakodnevnega odločanja za vse mlade iz različnih okolij. S tem bodo še posebej v času predsedovanja Slovenije Svetu EU prispevali k evropskemu državljastvu in vrednotam Evropske unije.

Vse mlade vabijo, da rešijo tudi njihov kratek anketni vprašalnik. Z njim se želijo seznaniti s  potrebami mladih, da bi jim tako lažje zagotovli ustrezne pogoje za participacijo in razvoj kompetenc za nadaljnje življenje. Rezultati jim bodo pomagali bolje razumeti njihove potrebe in poglede na trenutno situacijo, hkrati pa jih bodo upoštevali tudi pri pripravi nadaljnjih aktivnosti. 

Čeprav si želijo vse aktivnosti izvesti v živo, so v primeru novega vala okužb pripravljeni tudi na izvedbo tabora na daljavo, pri čemer bi mladim nudili tudi tehnično podporo.

Vse lepo vabijo k prijavi na elektronskem naslovu msljutomer@gmail.com

Vir: Mladinski svet Ljutomer

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58765

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino