Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Nov. 2021

Priročnik za zdrave tabore - Skavtski duh v zdravem telesu

Skavti se trudijo živeti zdravo in želijo biti svojim članom zgled tudi s pripravo večdnevnih aktivnosti. V okviru projekta Izzivaj - uživaj, ki ga pod okriljem Ministrstva za zdravje RS izvajajo med leti 2020 in 2022, spodbujajo zdrav življenjski slog s posebnim poudarkom na prehrani in gibanju. Letos so pripravili priročnik za pripravo zdravih taborov z naslovom Skavtski duh v zdravem telesu.

Tudi mnogo drugih organizacij pripravlja večdnevne aktivnosti za mlade, ki znajo biti včasih precejšen zalogaj. V priročniku lahko najdete koristne nasvete, ideje za uravnotežene obroke in zamisli, kako v program vključiti čim več gibanja. Ker je gradivo v prvi vrsti namenjeno skavtskim voditeljem, je napisano v 'njihovem jeziku', vendar je uporabno na mnogih področjih, tudi v drugih organizacijah in pri vsakem posamezniku doma. Zagotovo se strinjate, da je kvalitetno izvedena aktivnost najboljši zgled in dobra popotnica, da bodo udeleženci zdrav življenjski slog ponesli tudi v vsakdanje življenje. “Vedno ste lahko še boljši,” poudarjajo. Korak za korakom, dogodek za dogodkom.

Priročnik je na voljo v e-obliki na tej povezavi.

Prelistajte ga in z veseljem uporabljajte, novico pa razširite še med člane svojega društva, domače in vse, za katere menite, da ga bodo s pridom uporabili. 

Vir: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTOV

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12556

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino