Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jun. 2021

Program mladost na burji upihnil drugo svečko

Z zaključkom šolskega leta je tudi program Mladost na burji, ki ga v sodelovanju z Občino Ajdovščina izvaja Inštitut za mladinsko politiko, v parku pri Hiši mladih v Palah sklenil drugo leto delovanja. V programu je letos sodelovalo 1500 otrok in mladih.

Udeleženci so bili tudi letos v programu zelo uspešni in so zadnji dan šole prejeli priznanja in značke za ustrezno doseženo stopnjo.

V torek, 22. junija so svoja priznanja in značke na sklepni prireditvi priznanje in značko zlata Kastra prejeli devetošolci. Program je proslavil uspešno sodelovanje s šolami in strokovnimi delavci. Učenki iz Osnovne šole Dobravlje sta na prireditvi prejeli posebni priznanji župana, Županovi petici za njune izjemne dosežke, same odlične ocene v vseh devetih letih osnovnega šolanja.

Na dogodku so zlate Kastre prejeli učenci iz Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina ter Osnovne šole Dobravlje. Posebno pozornost so v zahvalo prejeli tudi  koordinatorji programa in ravnatelji vključenih šol, ki so izrazili podporo programu tudi v prihodnje.

Župan mnogim mladim priznanja in značke podelil na šolah

Tudi ob zaključku tega programskega leta se je župan občine Ajdovščina, Tadej Beočanin odpravil k udeležencem na šole in v vrtec ter jim priznanja, značke in majice Grozdek osebno podelil.

Posebno presenečenje so doživeli šestošolci iz Osnovne šole Šturje, saj jih je župan obiskal kar na njihovem dvodnevnem izletu na Kovku. Presenečenje je bilo popolno in v čudovitem in sproščenem okolju taborniškega doma na Kovku so učenci prejeli priznanja in značke..  

Tadej Beočanin, župan občine Ajdovščina: »Ponosen sem na izviren in inovativen program, ki ga Občina Ajdovščina izvaja z Inštitutom za mladinsko politiko in drugimi sodelujočimi že drugo leto zapored. Mladi z aktivnostmi programa gradite trdno, solidarno in aktivno skupnost. Hvala tudi učiteljem, ravnateljem in drugim sodelujočim, ki program krepite in podpirate.«

Vir: Program Mladost na burji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88129

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino