Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Feb. 2022

Prostor in participacija za vse

Mladi imajo možnost aktivnega sodelovanja na več demokratičnih ravneh. Lahko se vključijo v mladinske centre, lokalne skupnosti, so aktivni na državni in tudi mednarodni ravni. 

“Prostor in participacija za vse” je tudi eden od 11 evropskih ciljev mladih, znotraj katerih se Strategija EU za mlade osredotoča na glavna področja, ki jih povzemajo besede: angažiranje, povezovanje in opolnomočenje. Zato so se Nives Felić, Karmen Žnidaršič in Brina Smovnik iz Zavoda Nefiks, pod okriljem Inštituta za elektronsko participacijo, udeležile mednarodnega treninga na temo uporabe digitalnih orodij za povečanje participacije mladih v mladinskih organizacijah in na lokalnih ravneh, ki so ga izvedli mednarodni partnerji iz mreže Dypall.

Skupaj z udeleženci iz Portugalske, Italije in Belgije so si podelili različna digitalna orodja, ki jih uporabljajo. Med njimi so bila: GathertownMiroMiboTrelloPadletGeopaparazzi in druga s področij komunikacije, urejanja varnosti in učnih iger, kot je naprimer Go Viral.

Na Zavodu Nefiks so po mednarodnem treningu tudi sklenili, da se pridružijo Mreži Dypall, saj bo participacija mladih v prihodnosti zanje eden od temeljenjih poudarkov.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26086

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino