Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jun. 2021

Raziskovanje dobrih praks in modernega kmetovanja

Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož je prejšnji teden, natančneje od srede, 9. junija, do nedelje, 13. junija 2021, gostil mednarodno mladinsko izmenjavo Agrikultura 2. Gre za Erasmus+ program.

18 mladih iz Češke, Grčije, Italije in Slovenije je spoznavalo lokalne podjetnike in kmete. Tako so obiskali mladega pivovarja Mateja Skolibra, ki jim je predstavil mikro pivovarno Skolibeer, nasad bio borovnic na kmetiji Kolarič ter Oljarno in mešalnico Jeruzalem Sat v Središču ob Dravi, kjer so imeli položnost pokušali bučno olje, namaze in bučnice. Pri Teti Marti so se spoznali s pridelavo in obdelavo lanu ter si privoščili prleško večerjo. Kmetija Bezjak se je prav tako predstavila s svojimi izdelki, ki so bučno olje, bučnice in domače testenine. Ogledali pa so si še Kmetijo Plohl in spoznali konjeniško dejavnost. Izredni profesor Miran Lakota iz  Fakultete za kmetijstvo in bisistemske vede je mladim prestavil programe in projekte, ki jih na fakulteti razvijajo s študenti. Mladim udeležencem izmenjave je pri pripravi in razvoju podjetne ideje pomagala Polono Kukovec Lakota iz Mrežnega podjetniškega inkubatorja Ormož.

Ob pestrem urniku se niso pozabili tudi zabavati in povezovati. Končno so se lahko približali življenju, ki smo ga poznali pred epidemijo Covida 19, spoznavali nove kulture, kraje in navezovali nova prijateljstva.

Ormož z okolico je bogat z naravnimi danostmi in pokrajino primerno za kmetovanje. Številni mladi, ki se ukvarjajo s kmetovanjem in razvijajo lastne poslovne ideje, nove tržne niše, so zagotovo dokaz. Prav zaradi tega bodo v Mladinskem centru Ormož z izvajanjem mladinske izmenjave nadaljevali tudi v bodoče.

Vir: Mladinski center Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74836

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino