Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Oct. 2019

Razpis "Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost"

V petek, 18. 10. 2019, je Urad RS za mladino objavil javni razpis »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost«.

Cilj javnega razpisa je s pomočjo usposabljanj krepiti kompetence mladih, kar prispeva k povečevanju deleža zaposlenih mladih po izhodu iz operacije ter prispeva k znižanju brezposelnosti mladih. V operacije bo skupaj vključenih najmanj 546 mladih brezposelnih, od tega 217 mladih v vzhodni in 329 mladih v zahodni kohezijski regiji.

Z javnim razpisom se zagotavlja trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo. Spodbuja se inovativne oblike mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, ki bodo imele tudi širše učinke na področje mladinskega dela in mladinske politike.

Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev javnega razpisa znaša 2.013.800,00 EUR, od tega 836.609,02 EUR za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija in 1.177.190,98 EUR za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija.

Upravičeni prijavitelji so organizacije v mladinskem sektorju.

Rok za oddajo prijav na javni razpis je 27. 11. 2019.  

Javni razpis in razpisna dokumentacija sta dostopna na spletni strani Urada RS za mladino.

Urad RS za mladino vabi na informativni dan, ki bo v ponedeljek, 28. 10. 2019 ob 13. uri, v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, Ljubljana. Prijav ni.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Vir in foto: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68428

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino