Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Dec. 2018

Rdeča pentlja, ki ima dva pomena

December. Praznično obarvan čas, ki poleg vsega dobrega, opozarja na pomembno tematiko, na katero je opozarjal tudi Zavod MEPI.

V letu 2018 so sledili sloganu Misli prej, ukrepaj takoj, ki so ga oblikovali v okviru projekta Mladi, HIV in stigma. Namen projekta je osveščanje mladih o hivu in drugih spolno prenosljivih okužbah. Poseben poudarek so namenili preventivi in zmanjševanju stigme, ki obkroža tematiko. V okviru projekta so organizirali izobraževalne delavnice osveščanja mladih, ki so jih vodili mladi izobraženi prostovoljci, opozarjali na pomembnost tematike preko spletne strani misli-prej.si in socialnih omrežij, kjer so objavljeni tudi zmagovalci decembrskega ustvarjalnega natečaja na temo Mladi, HIV in stigma. Namen natečaja je bil, da mladi ustvarijo plakat, preko katerega so mlade spodbudili k razmišljanju o varni spolnosti in k samostojnemu iskanju virov informacij na spletu.

S projektom želi Zavod Mepi nadaljevati tudi v prihodnjem letu. Zato mladi, oči na peclje in spremljajte, kdaj zasledite »klic na pomoč« za nadobudne posameznike, ki bi želeli soustvarjati projekt Misli prej.

Vir in foto: Zavod Mepi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41697

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino