Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Oct. 2020

Resolucija o mladinskem delu bo novembra potrjena na Svetu ministrov

Državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec je imel v petek spletno srečanje z nemško državno sektetarko Juliane Seifert in s portugalskim sekretarjem João Paulo Rebelo v okviru predsedujočega tria.

Med pogovorom so izmenjali mnenja o pravkar zaključeni mladinski konferenci, o prihodnosti izvajanja programov Erasmus + in Solidarnostna enota ter o tretji konvenciji mladih, ki bo potekala decembra.

V povezavi s Konvencijo pa tudi o Resoluciji o mladinskem delu, ki bo novembra potrjena na Svetu ministrov. Strinjali so se, da sodelovanje v triu poteka dobro in upajo, da se bodo programi Erasmus + in Solidanostna enota začeli izvajati v začetku leta 2021, ker so zelo pomembni za mlade.

Hkrati pa predlagana Resolucija o mladinskem delu predstavlja pomemben korak k prepoznavanju in pomenu mladinskega dela na evropskem kot tudi posledično na nacionalnih nivojih.

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35593

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino