Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2021

REŽISERJI LASTNIH ODLOČITEV

V okviru evropskega tedna mladih, ki smo ga obeleževali konec maja in ki ga organizirajo nacionalna agencija za Erasmus+, evropska solidarnostna enota in mreža Eurodesk, so v izobraževalnem in terapevtskem centru Familija skupaj z udeleženci programa PUM-O, MDC Blok in drugimi mladimi iz lokalnega okolja organizirali posvet z naslovom Režiserji lastnih odločitev.

Navdahnil jih je letošnji slogan evropskega tedna mladih »naša prihodnost je v naših rokah«. V okviru posveta so si ogledali kratek film, ki so ga mladi posneli na temo življenjskih odločitev in režiranja lastnih usod.

Ogledu filma je sledil pogovor o aktivni participaciji mladih v družbi, na katerega so povabili tudi lokalne odločevalce s polja mladinskih politik. Ugotovili so, da mladi slabo poznajo načine in postopke za naslavljanje pomembnih družbenih dilem, ki se jih tičejo in so jim pomembne.

Več.

Vir: MDC Blok
 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34574

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino