Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Sep. 2020

S festivalom v Ormužu začeli z operacijo Mladi Ormož

V Ormožu so avgusta pričeli z operacijo Mladi Ormož, kjer želijo mlade spodbujati k doseganju veščin, znanj, izkušenj in kompetenc, na podlagi katerih bodo lažje in bolj samostojno živeli. Konec avgusta so že izvedli prvi večji projekt, ki so ga poimenovali festival Mladi Ormož.

Operacija Mladi Ormož se bo izvajala eno leto, od 1. avgusta 2020 do 31. julija 2021. Z različnimi delavnicami se bodo v okviru Ljudske univerze Ormož in Mrežnega podjetniškega inkubatorja Ormož spodbujale podjetniške ideje in podjetniška miselnost med mladimi.  Predstavili jim bodo poklice, ki so pomembni za njihovo okolje oziroma so atraktivni na kakšen drugačen način. V okviru projekta bo nastal strateški dokument, s pomočjo katerega  bo prepoznano, kaj se dogaja z mladinsko problematiko v njihovem lokalnem okolju. Izvedli bodo anketo, naredili raziskavo o mladinski problematiki in končni dokument predstavil javnosti ter lokalni skupnosti. Želijo si, da bi s tem lokalni predstavniki in odločevalci dobili točne informacije na podlagi katerih bodo lažje poiskali usmeritve in rešitve za mlade. Cilj aktivnosti v okviru operacije je pomoč k zmanjšanju brezposelnosti, dvig zaposlovanja, samozaposlovanja in izboljšanje položaja mladih v njihovi lokalni skupnosti.

Z namenom, da bi mladim predstavili že uspešne lokalne podjetnike in seveda z željo, da se mladi varno in zdravo družijo ter se zabavajo, je Ljudska Univerza Ormož, enota Mladinski center Ormož konec meseca avgusta organizirala festival Mladi Ormož. Na informacijskih stojnicah so se predstavili lokalni podjetniki, poskrbeli pa so tudi za kulturni del z otvoritvijo razstave koncertnih fotografij in predstavitvijo zbornika Kreantena. Za zabavni del sta v nadaljevanju poskrbeli mladi talentirani lokalni pevki Iza Korpar in Neža Kralj, mlada rock skupina pa je zvečer mlade zabavala še s koncertom. Pripravili so zanimiv trivia kviz, Danijela Kraševec iz ekipe Fire Art pa je poskrbela za ognjeni spektakel. Celoten festival je pospremila odlična kulinarika lokalnih ponudnikov.

Že drugo leto zapored so v prijetnem vzdušju pospremili poletje h koncu in vsaj na zabaven ter sproščen način poskrbeli, da so mladi z lažjim korakom vstopili v novo šolsko leto. Mladinski delavci ormoškega Mladinskega centra pa mladim na koncu sporočajo: »Upajte si. In, upaj si, mladi Ormož.«

Vir in foto: Mladinski center Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79032

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino