Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Nov. 2021

SKAVTFEST 2021 – festival slovenske skavtske pesmi

Postojnski skavti so v soboto, 4. 9. 2021, pripravili težko pričakovani festival skavtske pesmi, SkavtFest. Na festivalu, že 6. zapovrstjo, je svoje pesmi predstavilo kar 11 skavtskih stegov.

Steg Postojna 1 festival pripravi vsakih 5 let in z njim tudi obeleži obletnico svojega delovanja. Da je praznovanje prijetno in tudi koristno, pa vanj vključijo še druge stege, ki predstavijo nove avtorske skavtske pesmi, z njimi navdušijo vse skavte in poskrbijo, da njihova melodija odmeva na vseh prihodnjih skavtskih dogodkih, zimskih in poletnih taborih.

Festival bi morali postojnski skavti prvotno izpeljati lani, vendar so po mnogih zamikih datumov zaradi znanega COVID-19 sklenili, da ga izvedejo v letošnjem letu.

Postojna je bila polna Skavtskega duha že dopoldne, ko so se v postojnskem kulturnem domu že pričeli zbirati prvi skavti in svoje glasilke preizkusili na tonski vaji.

11 nastopajočih skupin je zvečer predstavilo svoje pesmi, ki jih je ocenila komisija, izvajalci pa so se potegovali za mamljive glasbene nagrade.

Nastopajoči skavti so na odru pokazali ogromno energije, veselja in nas navdušili s svojimi pesmimi, glavne nagrade pa so prejeli: steg Moravče 1 je za pesem Za boljši svet prejel nagradi za najboljši aranžma in najboljše besedilo, steg Ajdovščina – Šturje 1 je za pesem Bober je dober prejel nagrado za najboljšo bobrovsko pesem.

Pesem ognja oziroma zmagovalna pesem festivala SkavtFest pa je postala pesem Živet! stega Ljubljana 2.

Zmagovalno pesem so obiskovalci slišali še enkrat, po koncu uradnega programa pa je praznovanje nadaljevala še glasbena skupina Ana in pou.

 Vir: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTOV

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24686

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino