Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jun. 2021

Sklop delavnic: Mladi in alkohol

Na Društvu Center za pomoč mladim so v začetku meseca izvedli sklop delavnic Mladi in alkohol - v živo. Delavnic se je udeležilo 235 srednješolcev. Skupaj so odkrivali dejstva o alkoholu, vplive in posledice. Pogovarjali so se tudi o tem, kako pomembno je biti informiran glede alkohola in kam se lahko obrnemo v primeru težav z alkoholom.

Na začetku vsake delavnice so se z dijaki_njami najprej spoznali in soustvarili sproščeno in varno vzdušje. Njihov cilj je bil ustvariti odprt prostor za deljenje mnenj. Preko izkustvenih vaj in diskusije so tako odkrivali katera dejstva o alkoholu so resnična in kaj so miti o alkoholu, kakšne so lahko posledice pitja alkohola, raziskovali so tudi kakšna so njihova prepričanja o alkoholu, kaj se skriva za njimi ter koliko se skladajo z resničnimi podatki. Raziskovali so tudi lasten odnos in odnos družbe do alkohola.

Mladi so jim povedali, da se jim zdi, da je alkohol na družbeni ravni zelo sprejet, a da to ne pomeni, da je kaj manj nevaren kot ostale droge. Razmišljajo, da je to mogoče tudi razlog za pogosto poseganje po alkoholu med mladimi.

V zadnjem delu delavnice so ozaveščali tudi pomen lastne odgovornosti in izbire. Mladi so jim povedali, da veliko stvari glede alkohola še niso vedeli in da se jim zdi pomembno, da se informirajo o tem. Menijo, da lahko na tak način bolje poskrbijo zase. Skupaj so nato raziskali različne organizacije in lokacije, kamor se lahko zatečejo v primeru težav z alkoholom ali drugih stisk.

V primeru, da se tebi ali tvojemu prijatelju_ici  »zatakne« pri skrbi zase pa lahko jih kontaktiraš tudi na številko 031 323 573 ali pišeš v njihovo svetovalnico: nika@cpm-drustvo.si.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36863

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino