Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Oct. 2020

Slovenija v vlogi gostiteljice velike mednarodne konference Vrh spretnosti 2020

Jutri, 9. oktobra 2020, bo potekala spletna mednarodna konferenca z naslovom Vrh spretnosti z naslovom Strategije spretnosti za svet v okrevanju, ki jo na predlog in povabilo Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) gosti Slovenija.

Namen Vrha spretnosti 2020 je spodbuditi globalno razpravo o tem, kako lahko politike in prakse s celostnim pristopom in sodelovanjem vseh akterjev pripomorejo k spodbujanju kulture in razvoju sistemov vseživljenjskega učenja. Letošnji Vrh spretnosti se posebej usmerja v okrevanje in odpornost posameznikov in sistemov v luči epidemije koronavirusne bolezni.

Doslej je udeležbo potrdilo 42 delegacij z vsega sveta, od tega 36 držav ter visoki predstavniki oziroma predstavnice mednarodnih organizacij UNESCO ter Sveta Evrope, kar je največ doslej.

Slovensko delegacijo bo vodila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec.

Na dogodku pa bodo sodelovali še: minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj, minister za zdravje, dr. Tomaž Gantar, minister za javno upravo, Boštjan Koritnik in državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Simon Zajc. Zbrane bosta uvodoma nagovorila predsednik Vlade Republike Slovenije, Janez Janša in namestnik Generalnega sekretarja OECD, Ulrik Vestergaard Knudsen.

Dogodek bo mogoče spremljati tudi v neposrednem spletnem prenosu.

Vse dodatne informacije so na voljo tudi na spletni strani - Vrh spretnosti 2020.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26785

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino