Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Sep. 2019

Šola kreativnosti Zreče: ustvarjalen zaključek počitnic

Večgeneracijski center Zreče in Mladinski center Dravinjske doline sta v sklopu Šole kreativnosti Zreče mladim popestrila še zadnji teden poletnih počitnic. Tako so s pomočjo stripovskih junakov in junakinj spoznavali in raziskovali problematiko globalnega segrevanja. Pridružil se jim je tudi Aleš Vrabič iz Modelarskega društva Slovenske Konjice, ki jim je predstavil delo društva in modele letal. Spoznavali so mezoameriška predšpanska ljudstva, bogato kulturno dediščino mlinarstva na Slovenskem in zgodovino olimpijskih iger, ki so si jih v telovadnici vrtca Zreče priredili tudi sami. Iskali so vzroke, zakaj se psi in mačke ne marajo ter svoje ugotovitve zapisali v zanimive zgodbe. Šola kreativnosti Zreče je izvedena v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

»Rada pridem na delavnice, ker se vedno kaj novega naučim. Pa še svoje prijatelje vidim med počitnicami,« je povedala ena izmed udeleženk.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60979

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino