Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2021

Souporaba v Kranju

Vsi ste že bili v knjižnici, kjer si izposodite knjige, ki so jih uporabljali tudi drugi, pa se to ne zdi nič nenavadnega. Precej drugače pa je pri souporabi drugih predmetov in dobrin.
 
Na spletnem dogodku Souporaba v Kranju so predstavili možnosti souporabe, ki v mestu že obstajajo. Organizatorji so povezali kar 7 organizacij oziroma storitev iz Kranja (izposoja koles KR s kolesom in Gorenjska.bike, knjižnica stvari KR po stvar, center ponovne uporabe Fundacije Vincenca Drakslerja, coworking prostor Kovačnica, samopostrežna skupnostna pralnica Žehta na žeton) in tujine (izmenjava domov za potovanja HomeExchange), kratek uvod v tematiko delitvene ekonomije in souporabe pa so izvedli Ekologi brez meja.
Na dogodku so podelili tudi nekaj nagrad za lažji začetek souporabe - žetone za pralnico, letno uporabnino za knjižnico stvari ter enoletno uporabnino za največji sistem izposoje električnih koles v državi.
Z izvedbo dogodka so bili zadovoljni tako izvajalci kot udeleženci, zato ga organizatorji označujejo za uspešnega. Upajo, da se bo souporaba v Kranju še dodatno razširila in da bomo lahko na tak način doprinesli k dobrobiti družbe in predvsem okolja - s souporabo zmanjšujemo količino porabljenih naravnih virov, energije za izdelavo ter količino odloženih odpadkov.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18976

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino