Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jul. 2021

Spet se jim je na bolš poslabšal

10. do 15. julij je pri Društvu Center za pomoč mladim že tradicionalno rezerviran za letni Trening socialnih veščin. Tudi letos so izvajalci pričakali skupino mladih, starih med 15 in 20 let, v idilični naravi doline reke Soče.

Skupaj so preživeli šest dni in sooblikovali program, ki so ga sestavljale izkustvene delavnice, kuhanje obrokov, namakanje v mrzli Soči (no, bolj skok noter in takoj ven), igranje družabnih in športnih iger, pogovori, sprehodi … Da je trening potekal nad vsemi pričakovanji pa potrjujejo tudi izjave udeležencev:

“Počutil sem se enakovreden izvajalcem, sodelovali so pri delavnicah. Sprejeli so me takšnega, kot sem in mi ponudili pomoč in podporo, ko sem jo potreboval.”

“Navdušena sem nad tem, kako zelo smo se povezali med sabo in spoznali bolje sebe. Vsi so bili spoštljivi in niso imeli predsodkov o nas.”

“Bili smo strpni, iskreni, vztrajni.”

“Bolj sem se poglobila sama vase in odkrila, kako lahko rešim nekaj stvari, za katere prej nisem vedela. Bolje ne bi moglo biti. :)”.

“Pridobila sem še več drugih pogledov, mnenj. Naučila sem se, kako lažje zaupati. TSV mi je dal veliko motivacije, izboljšal samopodobo.”

Mnenjem udeležencem se pridružujejo tudi izvajalci, ker so se tudi sami zelo veliko naučili o sebi ter o pomembnosti nemoraliziranja in poslušanja brez vnaprejšnjih sodb. Prav zadnje je pripomoglo k temu, da sta se na treningu še posebej krepila strpnost in solidarnost do soljudi. 

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39386

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino