Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Jul. 2021

Športne in kreativne počitnice s Celjskim mladinskim centrom v polnem teku

Tudi letošnje poletje Celjski mladinski center v sodelovanju z mestnimi četrtmi Dečkovo naselje in Nova vas, Slavko Šlander in letos prvič s KS Šmartno v Rožni dolini in KS pod gradom, v sodelovanju z Mestno občino Celje, organizira brezplačne kreativne počitnice za otroke. V prihajajočih tednih bodo kreativne počitnice potekale v mestnih četrtih MČ Slavko Šlander, MČ Dečkovo naselje in Nova vas ter KS pod gradom.

Celjski mladinski center omogoča, da najmlajši preživljajo poletne počitnice in prosti čas aktivno, kreativno in zabavno. Prav tako so poskrbeli za krepitev solidarnosti, medgeneracijskega sodelovanja, povezovanja in aktivnega vključevanja mladih, saj jim pri izvajanju delavnic pomagajo prostovoljci, ki skupaj z animatorji in mladinski delavci Celjskega mladinskega centra, skrbijo, da se otroci ob športnih in družabnih igrah družijo ter raziskujejo domišljijski svet preko različnih delavnic.

Pod budnim očesom vseh sodelujočih se otroci igrajo različne športne in družabne igre, ustvarjajo in rišejo. Skupaj s pomočjo animatorjev so se lahko preizkusili v igri »Lov na zaklad«. V KS Šmartno v rožni dolini so jih obiskali tudi KUD Galiarda Celje in jim pričarali celoten srednjeveški utrip. Otroci so spoznavali družabne igre starodavnih grofov in nedvomno uživali.

Kreativne počitnice so se pričele v KS Šmartno v rožni dolini. V prihajajočih tednih pa bodo to priložnost lahko izkoristili otroci mestne četrti Slavko Šlander od 12.7. do 16.7., otroci mestne četrti Dečkovo naselje in Nova vas 19.7. do 23.7., in otroci krajevne skupnosti Pod Gradom od 26.7. do 30.7.2020. Aktivnosti se odvijajo od 10.00 do 13.00 ure v prostorih mestnih četrti oziroma krajevnih skupnosti.

V kolikor se želite pridružiti skupini otrok v prihajajočih tednih so obvezne predhodne prijave na senta.jevsenak@mc-celje.si.

Vir: Mladinski center Celje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32997

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino