Zabava in prosti čas

Tedenski novičnik MKC Maribor

29. 11. 2021 avtor: MKC Maribor
Kam je pobegnil november? Ste ga kje videli? Odletel je mimo nas, kot bi pihnil. Jutra že dišijo po prvem snegu, temperature se približujejo ledišču, v nedeljo pa že praznujemo prvi advent Ste pripravljeni na december?

Pri MKC Maribor vsekakor so! Pretekli teden so zaključili dve velika novembrska dogajanja – Festival Mladi Maribor in Virtualni karierni sejem, ki se sigurno ne bosta še takoj izpela – FMM še naprej vabi k ogledu nabora oddaj, s katerimi so obeležili letošnje dogajanje, hkrati pa so se odločili Karierni sejem podaljšati do nedelje in tako omogočiti, da sodelujete v njihovi veliki nagradni igri in z malce sreče osvojite abonma lutkovnih predstav za mlade, z malce več sreče pa tudi darilo presenečenja.

Na črni petek so na MKC Maribor pričeli tudi s prav posebno akcijo, s katero vam do 1. 12. nudijo 30% popust na izdelke v spletni trgovini Galerije Media Nox in rezervacije nočitev v Hostlu Pekarna. Pohitite in si zagotovite praznična darila za vaše najbližje po resnično ugodnih cenah, hkrati pa boste z nakupom umetniških del tudi finančno podprli mlade lokalne ustvarjalke in ustvarjalce. Torej – en nakup, dvojno obdarovanje!

V tem tednu se je pričela tudi serija dogodkov Jurčič v Mariboru, v sklopu katerega s številnimi partnerskimi organizacijami pripravljajo bogat program, namenjen enemu izmed velikanov slovenske književnosti, zelo uspešno pa so izvedli tudi projekt EYE-Net v sklopu katerega so gledališke skupine iz Slovenije in tujine navdušile več kot 840 dijakov in dijakinj iz osmih srednjih šol v Mariboru in Ptuju.

Kako pa naprej? S polno paro! Včeraj se je prilčela delavnica kvirovskih (in) feminističnih video pisem, na kateri so pogledali globlje v svojo notranjost in družbeno realnost ter s pomočjo avdiovizualnih orodij predstavljali svoje vizije, čustva, misli in ideje, v torek te s platformo konS vabijo v Kulturni inkubator na brezplačne delavnice izdelave lastne tehnološke kolesarske rokavice, že v ponedeljek pa nadaljujejo tudi z brezplačno digitalno ustvarjalnico, ki se odvija v prostorih bivše TV Metke.