Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jun. 2021

Trije dogodki v podporo množičnim pripravam na poletne oratorije

Letošnjo pomlad so pripravo na poletne oratorije poleg spletnega Pomladanskega srečanja animatorjev Oratorija zaznamovali še trije spletni dogodki. Animatorjem in voditeljem oratorija so pomagali h kvalitetnejši pripravi in poglobitvi v temo letošnjega oratorija.

V sklopu petih večernih srečanj se je aprila odvilo osnovno usposabljanje za oratorijske voditelje. Udeležilo se ga je kar 65 novih mladih voditeljev – prostovoljcev v starosti od 17 do 26 let. Za trenerje je poseben izziv predstavljalo prilagajanje usposabljanja, ki so ga doslej izvajali v živo tekom celega vikenda, v spletno obliko. Po odzivih udeležencev jim je to optimalno uspelo, čeprav bi se seveda vsi raje kot prek ekranov gledali v živo.

Drugi dogodek je imel mednarodno razsežnost. Letošnji Oratorij bo s svojo zgodbo in duhovno zapuščino zaznamoval mladi Italijan Carlo Acutis, ki je leta 2006 pri svojih 15 letih umrl za levkemijo. To nam je omogočilo redko priložnost, da je o junaku oratorija ekskluzivno za slovenske oratorijske animatorje spregovorila – njegova mama! V spletnem pogovoru, ki ga je moderiral radijski voditelj Blaž Lesnik, smo 24. aprila tako gostili gospo Antonio Acutis. Pogovor so si animatorji lahko ogledali v živo, za kasnejši ogled pa jim je na voljo tudi posnetek s podnapisi.

12. maja se je odvil še spletni posvet oratorijskih voditeljev s povednim naslovom: »Kaj se iz lanskih lahko naučimo za letošnje oratorije?« Cilj je bila izmenjava dobrih praks uresničevanja protiepidemijskih ukrepov. V prvem delu »klepeta«, ki se ga je udeležilo prek 50 mladih prostovoljcev, so svoje izkušnje s pripravo in izvajanjem oratorija delili voditelji nekaterih oratorijev, ki so se odvili lansko leto. V drugem delu pa so si udeleženci po skupinah izmenjavali ideje, zamisli in dobre prakse. Te so zapisovali v skupni dokument, ki bo še tistim, ki se posveta niso uspeli udeležiti.

Še več priprav seveda poteka »na terenu«, kjer se mnoge ekipe prostovoljcev – animatorjev intenzivno pripravljajo na izvedbe oratorijev. Vse pa si želijo in upajo, da jih bo epidemiološka situacija letos ovirala čim manj. 

Vir: Oratorij Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93000

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino