Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Nov. 2021

Uspešno zaključeno počitniško delo mladih

Celjski mladinski center je v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice d.o.o omogočil mladim, da so med počitnicami aktivno preživeli svoj prosti čas in skrbeli za lokalno okolje v času poletnih počitnic. Z izvedenimi aktivnostmi so mladi pomagali zaposlenim podjetja Zelenice pri urejanju okolice in javne infrastrukture, s tem so krepili kompetence vrstniškega ter medgeneracijskega sodelovanja. Kot so številni prebivalci Celja lahko opazili, so mladi lepo uredili okolico mestnega parka in Šmartinskega jezera ter okoliških sprehajalnih poti.

V prvem tednu je počitniško delo opravljajo 7 mladih, v drugem tednu pa je z delom zaključila še četverica dijakov. Delo je potekalo na sedežu podjetja Zelenice d.o.o in na terenu. Kot pravijo dijaki, jim je bilo delo v veliko zadovoljstvo. Mladi, so se za opravljanje počitniškega dela prijavili zato, da lahko na zabaven in družbeno koristen način pripomorejo sebi in okolju v katerem živijo. Prav tako pa so želeli aktivno in koristno preživeti poletne počitnice ter pridobiti nove delovne izkušnje. 

Ker je bil odziv mladih izredno dober, se je Celjski mladinski center v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice d.o.o odločil, da bodo v prihodnje tovrstno počitniško delo omogočili še več dijakom.  

 Vir: MCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53988

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino