Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jul 2019

Ustvarjalen začetek poletja v Dravinjski dolini

V sklopu projekta Socio VGC sta Večgeneracijski center Zreče in Mladinski center Dravinjske doline izvedla Šolo kreativnosti Zreče.

Mladi so med različnimi delavnicami ustvarili jadrnice iz papirja ter mošnjičke za zaklade. Spoznali so bogato kulturno dediščino panjskih končnic in jih izdelali tudi sami. V skrbi za čebele pa so posejali nageljne. Pletli so zapestnice prijateljstva. Iz kamnov, poslikanih z mandalami, pa so nastala stojala za fotografije. Ustvarili so lastno namizno igro Kača, iz časopisa izdelali ogromno igralno ploščo ter se prelevili v igralne figure po vzoru igre Človek, ne jezi se. Zadnji dan so lovili svoje sence in jih pobarvali s krednimi barvami.  Majda Jakopič iz kluba Art Zreče pa jim je predstavila tehniko risanja portreta.

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Sofinancirata ga tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. 

Fotografije si lahko ogledate tukaj: 1. dan - 2. dan - 3. dan4. dan - 5.dan.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87941

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino