Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 May 2022

V IGRI SMO VSI ENAKI!

V projektu »THIS GAME OF YOUR MEMORIES« so pri Socialni akademiji iskali odgovore na vprašanje, kako mladim, ki sami niso doživeli določenih preizkušenj življenja (vojne, totalitarnih režimov ter boja za življenje in svobodo), posredovati znanje in vrednote, do katerih so starejše generacije prišle »na težji način«. Spomini bledijo in vedno manj je pričevalcev, ki lahko z zanamci podelijo svoje zgodbe.

NA KAKŠEN NAČIN LAHKO POSKRBIMO, DA SE BODO SPOMINI OHRANILI IN
KREPILI NAŠO ZAVEZO, DA ZGODOVINE NE BOMO PONAVLJALI?

Znotraj projekta, ki temelji na principu »mladi za mlade«, so raziskovali, v kakšni meri danes mladi zaznavajo ekstremizme in kako lahko posredujemo izkušnje prek medija, ki je sicer zelo priljubljen in prisoten – VIDEOIGRE.

Na platformi GATHERTOWN so se učili uporabe programskega orodja TWINE, znotraj katerega je nastalo 5 RAZLIČNIH IGER izpod rok slovenskih mladostnikov, ki naslavljajo različne preizkušnje življenja in igralca ponesejo od Severne Koreje do Amerike v čas prohibicije.

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85102

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino